My Cart

Test Bank for General, Organic, & Biological Chemistry 4th by Gorzynski

Test Bank for General, Organic, & Biological Chemistry 4th by Gorzynski

Test Bank for General, Organic, & Biological Chemistry 4th by Gorzynski

$36.50

In stock
SKU: wxvoc856610 Category:

Share this product

YOU SHOULD KNOW

  1. 1. We do not sell the textbook.
  2. 2. We provide digital files only.
  3. 3 .We can provide sample before you purchase
  4. 4 .We do not offer refund once the order is completed.
  5. 5. You will receive this product immediate after placing the order
  6. 6. You are buying: Test Bank for General, Organic, & Biological Chemistry 4th by Gorzynski
  7. 7. ***THIS IS NOT THE ACTUAL BOOK. YOU ARE BUYING the Test Bank in e-version of the following book***

Chapter 1   Matter and Measurement

 

1) Which is NOT an example of a pure substance?

A) Sugar

B) Air

C) Aluminum foil

D) Water

E) A block of dry ice

Answer: B

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

2) Which is an example of a physical change?

A) The rusting of an iron nail

B) The burning of propane in a gas grill

C) Baking cookies

D) Polishing tarnished silver

E) Melting of an ice cube in a glass of soda

Answer: E

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

3) In which state of matter are the particles close together and highly organized?

A) Solid

B) Liquid

C) Gas

D) All of the choices are correct.

Answer: A

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

4) Which choice describes the behavior of the particles of a liquid?

A) The particles are close together and highly organized.

B) The particles are close together but disorganized.

C) The particles are far apart and very disorganized.

D) None of the choices are correct.

Answer: B

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

5) Which state of matter does not have a definite shape or volume?

A) Solid

B) Liquid

C) Gas

D) All of the choices are correct.

Answer: C

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

6) Which choice describes the behavior of a solid?

A) A solid has a definite volume, and maintains its shape in any container.

B) A solid has a definite volume, but takes on the shape of its container.

C) A solid has no definite shape or volume.

D) None of the above.

Answer: A

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

7) Which measurement has the fewest number of significant figures?

A) 12.80 m

B) 0.1280 m

C) 0.001280 m

D) 1280 m

E) All of the measurements have the same number of significant figures.

Answer: D

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

8) Which quantity is an exact number?

A) 3 cars

B) 1,000 m

C) 2 L

D) 453.6 g

Answer: A

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

9) The number 0.0035880 expressed correctly using scientific notation is ________.

A) 0.0035889

B) 3.5880 × 103

C) 3.5880 × 10–3

D) 3.5880 × 10–4

E) 3.588 × 10–3

Answer: C

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

10) The measurement 78,005,760 expressed correctly using scientific notation is ________.

A) 7.8005760 × 107

B) 7.8005760 × 10–7

C) 7.8 × 107

D) 7.800576 × 10–7

E) 7.800576 × 107

Answer: E

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

11) When 4.870 × 10–3 is correctly converted to its standard form the number becomes ________.

A) 4870

B) 4870.

C) 0.00487

D) 0.004870

E) 0.0004870

Answer: D

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

12) Which number is the largest?

A) 4.38 × 103

B) 4.38 × 102

C) 4.38 × 10–3

D) 4.38 × 10–2

E) 438

Answer: A

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 3. Apply

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

13) Which number is the smallest?

A) 4.38 × 103

B) 4.38 × 102

C) 4.38 × 10–3

D) 4.38 × 10–2

E) 438

Answer: C

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

14) When 0.022189 is correctly rounded to two significant figures the number becomes ________.

A) 0.02

B) 0.022

C) 22

D) 0.023

Answer: B

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

15) When 5.5490 × 108 is correctly rounded to three significant figures the number becomes ________.

A) 5.55

B) 5.55 × 108

C) 555

D) 554

E) 5.54 × 108

Answer: B

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

16) Which number contains four significant figures?

A) 3.978

B) 0.780

C) 0.0085

D) 1700

E) Two or more of the numbers contain four significant figures.

Answer: A

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

17) Carry out the following calculation and report the answer using the proper number of significant figures: 38.251 + 73.1

A) 111

B) 111.3

C) 111.4

D) 111.35

E) 111.351

Answer: C

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 3. Apply

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

18) Carry out the following calculation and report the answer using the proper number of significant figures:

549.101 + 8.12 + 95.0076 – 651.9

A) 3.286

B) 0.3286

C) 0.33

D) 0.3

E) 1268.1

Answer: D

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

19) Carry out the following calculation and report the answer using the proper number of significant figures:

38.251 × 73.1

A) 2796.1481

B) 2796.15

C) 2796.1

D) 2796

E) 2.80 × 103

Answer: E

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 3. Apply

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

20) Carry out the following calculation and report the answer using the proper number of significant figures:

A) 31.0185 ft/s

B) 31.01 ft/s

C) 31.02 ft/s

D) 31.0 ft/s

E) 31 ft/s

Answer: E

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Dimensional Analysis

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

21) What is the correct metric relationship between milliliters and microliters?

A) 1 milliliter = 1 microliter

B) 1,000 milliliters = 1 microliter

C) 1 milliliter = 1,000 microliters

D) 1,000,000 milliliters = 1 microliter

E) 1 milliliter = 1,000,000 microliters

Answer: C

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 4. Analyze

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

22) Which metric relationship is INCORRECT?

A) 1 milligram = 1,000 grams

B) 1 dL = 100 mL

C) 1 km = 1,000 m

D) 100 cg = 1 g

E) 1 liter = 1,000,000 microliters

Answer: A

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 4. Analyze

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

23) Which is the proper conversion factor for converting a mass expressed in pounds (lb) to the same mass expressed in grams (g)?

A)

B)

C)

D)

Answer: C

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 4. Analyze

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

24) Which length is the longest?

A) 12 m

B) 12,000 mm

C) 12,000 ?m

D) 12,000 cm

E) 0.0012 km

Answer: D

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 4. Analyze

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

25) A syringe has a volume of 5.0 mL. What is this volume in deciliters?

A) 0.00050 dL

B) 0.0050 dL

C) 0.050 dL

D) 0.50 dL

E) 50. dL

Answer: C

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

26) What is the mass in kilograms of an individual who weighs 197 lb?

A) 197 kg

B) 8.95 kg

C) 89.5 kg

D) 90 kg

E) 433 kg

Answer: C

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

27) If a balloon has a volume of 21.6 cups, what is the volume of this balloon expressed in L?

A) 86.4 L

B) 81.51 L

C) 5.72 L

D) 5.094 L

E) 5.09 L

Answer: E

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

28) Which volume is equivalent to 225 mL?

A) 2.25 × 105 ?L

B) 2.25 × 102 ?L

C) 2.25 L

D) 2.25 × 10–5 ?L

E) 0.225 ?L

Answer: A

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

29) If a package of nuts weighs 41.3 oz, what is the mass of the package expressed in milligrams?

A) 1.17 mg

B) 1.17 × 103 mg

C) 1.17 × 106 mg

D) 117 mg

E) 3.00 × 105 mg

Answer: C

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

30) If a tree is 89.5 cm tall, what is the tree’s height expressed in yards?

A) 0.979 yd

B) 6.31 yd

C) 18.9 yd

D) 35.2 yd

E) 227 yd

Answer: A

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

31) If honey has a density of 1.36 g/mL, what is the mass of 1.25 qt, reported in kilograms?

A) 1.60 kg

B) 1.6 × 103 kg

C) 0.974 kg

D) 974 kg

E) 1.80 kg

Answer: A

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units); Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

32) If a piece of rock has a volume of 0.73 L and a mass of 1524 g, what is the density of the rock in g/mL?

A) 2.1 × 103 g/mL

B) 0.48 g/mL

C) 4.8 × 10–4 g/mL

D) 2.1 g/mL

E) 2.088 g/mL

Answer: D

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units); Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

33) A hiker with hypothermia has a body temperature of 82 °F. What is his body temperature in °C?

A) 14 °C

B) 28 °C

C) 31 °C

D) 50 °C

Answer: B

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Temperature

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

34) On an autumn day in Washington, DC, the outdoor temperature was 21 °C. What was this outdoor temperature in °F?

A) 44 °F

B) 57 °F

C) 69 °F

D) 70 °F

Answer: D

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Temperature

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

35) An oven is set for a temperature of 298 °F. What is the oven temperature in K?

A) 166 K

B) 421 K

C) 148 K

D) 571 K

E) 439 K

Answer: B

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Temperature

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

36) Which of the following temperatures is the hottest?

A) 100 °C

B) 100 °F

C) 100 K

D) All would feel equally warm.

Answer: A

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 4. Analyze

Subtopic: Temperature

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

37) The recommended dietary allowance for calcium for teenage children is 1,300 mg per day. If a typical 8.0-fl oz glass of reduced-fat milk contains 298 mg of calcium, how many fluid ounces of milk does a teenager need to drink to get the entire recommended amount of calcium from this milk?

A) 4.4 fl oz

B) 1.8 fl oz

C) 3.5 fl oz

D) 35 fl oz

E) 32 fl oz

Answer: D

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

38) What is the density of a sample of rubbing alcohol if it has a specific gravity of 0.789?

A) 1.27 g/mL

B) 0.789 g/mL

C) 1.00 g/mL

D) 0.895 g/mL

Answer: B

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

39) Which of the following conversions is correct and expresses the answer using the proper number of significant figures?

A)

B)

C)

D)

Answer: C

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

40) What is the mass in grams of 85.32 mL of blood plasma with a density of 1.03 g/mL?

A) 85.32 g

B) 82.83 g

C) 82.8 g

D) 87.88 g

E) 87.9 g

Answer: E

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units); Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

41) If a 185-lb patient is prescribed 145 mg of the cholesterol lowering drug Tricor daily, what dosage is the patient receiving in mg/kg of his body weight?

A) 0.784 mg/kg

B) 1.28 mg/kg

C) 0.356 mg/kg

D) 1.72 mg/kg

E) 0.580 mg/kg

Answer: D

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

42) The estimated average daily requirement of folic acid for pregnant females is 520 micrograms. Which accurately expresses this value?

A) 520 mg

B) 520 Mg

C) 520 mG

D) 520 ?g

Answer: D

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

43) For a person between the ages of 10 and 29, the normal range of blood triglycerides is 53 × 104 mg/dL. What is the correct interpretation of the units in this measurement?

A) milligrams times deciliter

B) micrograms per deciliter

C) megagrams per deciliter

D) milligrams per deciliter

Answer: D

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

44) A patient’s urine sample has a density of 1.02 g/mL. If 1250 mL of urine was excreted by the patient in one day, what mass of urine was eliminated?

A) 1.28 kg

B) 1225 g

C) 1275 g

D) 128 g

Answer: A

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units); Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

45) The density of human urine is normally between 1.003 and 1.030 g/mL, and is often used as a diagnostic tool. If a 25.00 mL sample of urine from a patient has a mass of 26.875 g, how does the density of the urine sample compare to the normal range?

A) The density of the sample is lower than the normal range

B) The density of the sample is greater than the normal range

C) The density of the sample is within the normal range

D) There is insufficient information to make a comparison

Answer: B

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Dimensional Analysis; Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

46) Which volume has the most uncertainty associated with the measurement?

A) 10 mL

B) 10.0 mL

C) 10.00 mL

D) All have the same degree of uncertainty.

Answer: A

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

47) Air has a density of 0.001226 g/mL. What volume of air would have a mass of 1.0 lb?

A) 2.7 mL

B) 815.6 mL

C) 37 mL

D) 3.7 × 102 L

Answer: D

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units); Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

48) A beaker contains 145.675 mL of a saline solution. If 24.2 mL of the saline solution are removed from the beaker, what volume of solution remains?

A) 121.475 mL

B) 121.4 mL

C) 121.5 mL

D) 121 mL

Answer: C

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 4. Analyze

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

49) PVC plastic, which is used in pipes, is an example of a synthetic material.

Answer: TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Properties of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

50) Nitrogen gas (N2) would properly be classified as a compound.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

51) Changes in state such as melting and boiling are physical changes.

Answer: TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

52) A compound cannot be broken down into simpler substances.

Answer: FALSE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

53) The water molecules in this image are best described as being in the liquid state.

Answer: FALSE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

54) The base unit for mass in the metric system is kilograms (kg).

Answer: FALSE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

55) The base unit for volume in the metric system is liter (L).

Answer: TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

56) An inexact number results from a measurement or observation and contains some uncertainty.

Answer: TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

57) A zero counts as a significant figure when it occurs at the end of a number that contains a decimal point.

Answer: TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

58) 8 mL is larger than 8 dL.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

59) Specific gravity is a quantity that compares the density of a substance with the density of water.

Answer: TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

60) The specific gravity of a substance has units of g/mL.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

61) When the liquid carbon tetrachloride (density = 1.59 g/mL) is added to water, the top layer will be the water layer.

Answer: TRUE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 3. Apply

Subtopic: Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

62) When a piece of magnesium (density = 1.738 g/mL) is placed in a container of liquid carbon tetrachloride (density = 1.59 g/mL), the piece of magnesium will float on top of the carbon tetrachloride.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 3. Apply

Subtopic: Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

63) In reading a number with a decimal point from left to right, all digits starting with the first nonzero number are significant figures.

Answer: TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

64) The number 900,027,300 has four significant figures.

Answer: FALSE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

65) The number 900,027,300 has nine significant figures.

Answer: FALSE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

66) The two conversion factors for the equality 1 in = 2.54 cm are properly shown below.

Answer: FALSE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Dimensional Analysis

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

67) Dissolving sugar in water involves a chemical change.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 3. Apply

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

68) One-thousand (1,000) ms is the same length of time as one (1) ?s.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 4. Analyze

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

69) Assuming the numbers are measured values, when multiplying 762.85 by 15 the answer should be reported with two significant figures.

Answer: TRUE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

70) When subtracting 15 from 762.85 the answer should be reported with two significant figures.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

71) In scientific notation, a number is written as y × 10x, where x can be any positive or negative number or fraction.

Answer: FALSE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

72) If the density of a substance is greater than 1 g/mL, the mass of a sample of this substance will be greater than the volume of the sample.

Answer: TRUE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 4. Analyze

Subtopic: Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

73) Dividing a number by 105 is the same as multiplying a number by 10–5.

Answer: TRUE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

74) The measurement 10.3 cm has more significant figures than the measurement 10.3 m.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

75) The density of olive oil is greater at 200 °C than at 25 °C.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

76) One Kelvin is the same size as one degree Celsius.

Answer: TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Temperature

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

77) The temperature 60 °C is higher than 60 °F.

Answer: TRUE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Temperature

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

78) The temperature –60 °C is higher than –60 °F.

Answer: FALSE

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Temperature

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

79) The temperature 60 °C is higher than 60 K.

Answer: TRUE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Temperature

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

80) Elements and compounds are both classified as pure substances.

Answer: TRUE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

81) The terms used in conversion factors must always be exact numbers.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Dimensional Analysis

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

82) The number 87,927,000 is larger than the number 9.7 × 106.

Answer: TRUE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 4. Analyze

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

83) The number 0.0007270 is larger than the number 5.7 × 10–3.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 4. Analyze

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

84) A mixture can be separated into its components by physical changes.

Answer: TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

85) For a number written in scientific notation, a negative exponent indicates the value of the number is less than 1.

Answer: TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

86) The meaning of the metric prefix milli- is 1000.

Answer: FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

87) A ________ change converts one material to another.

Answer: chemical

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Classification and States of Matter

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

88) The measurement 0.030500 m has ________ significant figures.

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 6

F) 7

Answer: D

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

89) The measurement 4008 L has ________ significant figures.

Answer: four

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

90) The measurement 32.0 m has ________ significant figures.

Answer: three

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

91) The measurement 0.0002 g has ________ significant figures.

Answer: one

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

92) The measurement 9.0 x 103 km has ________ significant figures.

Answer: two

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

93) When the measurement 340,942 s is rounded to two significant figures, the value is properly reported as ________.

A) 34

B) 340

C) 340,000

D) 340,000.

E) 3.4 x 105

F) 34 x 104

Answer: E

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 3. Apply

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

94) To use conversion factors to solve a problem, set up the problem with any unwanted unit in the numerator of one term and the ________ of another term, so that unwanted units cancel.

Answer: denominator

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Dimensional Analysis

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

95) If you have equal masses of two different substances (A and B), and the density of A is twice the density of B, then the volume of A is ________ the volume of B.

A) One-quarter

B) One-half

C) The same as

D) Two times

E) Four times

Answer: B

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis; Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

96) Every measurement is composed of a number and a ________.

Answer: unit

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 1. Remember

Subtopic: Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

97) A small banana contains 323 mg of the nutrient potassium. You would need to eat approximately ________ small bananas in one day to obtain the recommended daily intake of 3.5 g of potassium.

Answer: 11

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Dimensional Analysis

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

98) The measurement 5342 nm is the same length as ________ cm, written in scientific notation.

A) 5.342 x 1010

B) 5.342 x 107

C) 5.342 x 105

D) 5.342 x 10-4

E) 5.342 x 10-8

Answer: D

Difficulty: 3 Hard

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 5. Evaluate

Subtopic: Scientific Notation and Significant Figures; Dimensional Analysis; Measurements (Metric and SI Units)

Accessibility: Keyboard Navigation

Chapter: 01

99) When crude oil leaks into the ocean from an oil tanker, the crude oil floats because it is ________ dense than water.

Answer: less

Difficulty: 1 Easy

Topic: Study of Chemistry

Bloom’s: 2. Understand

Subtopic: Density and Specific Gravity

Accessibility: Keyboard Navigation

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank for General, Organic, & Biological Chemistry 4th by Gorzynski”